Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i parken

/

Energinivån var hög i Borgarparken på måndagskvällen. Upp emot 120 motionärer i spridda åldrar hade samlats för att gympa loss i kvällssolen där Friskis och Svettis anordnade gratispass.

Annons

Lady Gaga ekade ut över gräsmattan där ett hundratal människor hade samlats för att träna loss i sommargräset. Linnea Lång, 21 år hade tagit med sig Saga Bergström, 5 år, och Clara Bergström, 7 år, som hon var barnvakt åt under kvällen.

– Det här är perfekt, de tycker att det är kul och jag tycker att det är kul. Sen finns ju alltid lekparken här bredvid, berättade Linnea Lång innan passet satte igång.

Intresset för utegymnastiken har ökat de senaste åren. Förra veckan slog vi rekord med upp emot 170 besökare berättar Kim Lundh som är ordförande för Friskis och Svettis i Hudiksvall. Riktigt så många dök inte upp i dag, men de var väl över hundra i Borgarparken på måndagskvällen. Åsa Brännvall, 70 år och inbiten gympautövare var där av en ren slump.

– Jag var ute på en cykeltur men bestämde mig för att hänga med här istället. Det är så härligt med friskluften och att få röra sig till musiken.

Mer läsning

Annons