Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fridhems förskola får toppbetyg av föräldrarna

/
  • Nu ska ansikten målas. Saga Widehammar är väldigt noga när hon målar på Freja Hellberg.
  • Rektorn Ulla Borg-Bengtsson får en kram av Alice Westermark och Mira Norin. Fridhems förskola har tre avdelningar med totalt 50 barn.
  • Genustänkande finns med i den dagliga verksamheten. Alla barn ska ges samma förutsättningar och visst är det kul med bilar, tycker Ester Hansson.
  • Trivsamma lokaler, roliga lekar och engagerad personal gör att barnen trivs på förskolan Fridhem och att föräldrarna är nöjda med verksamheten. Här syns Ester Hansson, Milo Tallroth och Teodor Adlerz Bjurström tillsammans med förskolelärarna Lotta Eriksson och Katarina Larsson.

Hudiksvalls kommun har genomfört en enkätundersökning bland föräldrar och frågat hur nöjda de är med deras barns förskola. Fridhems förskola är bäst i kommunen, enligt föräldrarna.

Annons

Enkätundersökningen har gjorts i flera år och den skickas ut till föräldrar till fyra- och femåringar. Enkäten består av ett antal påståenden, exempelvis "Vårt barn tycker det är roligt att gå i förskolan" eller "Förskolan uppmuntrar vårt barns nyfikenhet". Sedan får föräldrarna bedöma i vilken grad de instämmer. Det genomsnittliga instämmande för samtliga påståenden var 92 av 100 procent för Fridhems förskola, vilket är bäst i kommunen. Andra förskolor som fick toppbetyg är bland andra Vindpustens förskola, Nyponrosens förskola och Håstahöjdens förskola.

Ulla Borg-Bengtsson är rektor för både Fridhems och Håstahöjdens förskolor och glad över resultatet. När hon och personalen på Fridhems förskola får frågan vad det är som gör Fridhem så bra räknas det upp många punkter.

– Engagerad personal, stor arbetsglädje, vi läser mycket, säger en.

– Utvecklingsbenägna som tusan, nyfikna, tilläger en annan förskolelärare.

Mer läsning

Annons