Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fridag med vårstädning

/

Våren pockar på uppmärksamhet såhär i maj, med nedfallna grenar och klistriga lager med multnande löv, och skräp av alla slag har lagt sig på de märkligaste ställen. Under helgen har folk gått man ur huse här och var, för att städa och släppa fram det späda gröna, och bjuda sommaren välkommen hit.

Annons

I Njutånger yrde torra fjolårslöv i vårbrisen, på lördag morgon. Folk från Folkets Hus samlades redan tidigt, för att tillsammans begå sin vårritual med uppsnyggning runt föreningslokalen. Städdag och loppis är det varje år, och en trofast skara möter upp för att ta gemensamma tag.

I Delsbo är det också tradition att städa och kratta tillsammans, men där gäller det området runt kyrkan, och den nya kyrkogården. Det är Lars Grunnesjö, kyrkogårdsansvarig i Delsbo församling, som bjuder in till arbetsdag.

I centrala Hudiksvall var det samling på söndag morgon, för rundtur med säckar och krattor i Hudiksvalls centrala delar. Tanken väcktes för något år sedan, då de första frivilliga städarna ryckte ut under ett antal föreningars flagg. I år kom en ganska stor styrka frivilliga för att ge Hudiksvall en vårservice.

En lycklig vinnare fick en middag för två, när lottdragningen avslutade städdagen. Och nu kan sommaren komma när den behagar. Det är städat och klart.

Mer läsning

Annons