Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidstro på Iggesunds enda mack

/
  • Stamkunden Johan Wallin, från Njutånger, brukar stanna till på väg till och från jobbet för att ta sig en varm korv på Preem. - Det känns bra om den här typen av service kan få bli kvar.
  • Elisabeth Fröjd tankar alltid i Iggesund och det viktiga nu är att ortsborna är trogna sin lokala mack, tror hon.- Det är jag. Hitintills har jag faktiskt tankat varannan gång på OKQ8 och varannan gång här på Preem.
  • Sedan 2010 är butiken och bensinstationen Preem i Iggesund separata rörelser.
  • Stefan och Märta Fransson fick under gårdagen besvara kundernas oroliga frågor huruvida de också kanske måste lägga ner. - Men jag tycker att vi har kunnat lugna dem. I och med att det är vi och inte Preem som äger butiken känns det tryggare, vi blir inte lika sårbara, säger Märta.

När OKQ8 lägger ner blir Preem Iggesunds enda mack. Butiksägarna Stefan och Märta Fransson tror på en framtid.

Annons

När OKQ8 i slutet av mars lägger ner blir Preem enda tankställe kvar i Iggesund. Stefan Fransson driver Time-butiken i anslutning till den automatiska pumpstationen, och han säger att de än så länge inte haft en tanke på att lägga ner, trots att en tydlig skillnad märktes när E4-trafiken försvann i oktober 2011.

- Ja, naturligtvis märktes det. Om vi drar ett snitt på försäljningen mellan oktober och december förra året kan man nog säga att vi tappat ungefär 30 procent i butiksförsäljningen, säger Stefan Fransson.

Han och hustrun Märta äger butiken tillsammans och för att förbereda sig valde de att lösgöra butiksdelen från Preem och driva den som en franchisingbutik. Efter årsskiftet drog de även ner både på öppettider och bemanning.

- Vi är inte dubbelbemannade på samma sätt som förut, säger Stefan Fransson.

Från Preems sida säger man att man konstant ser över förutsättningarna för sina stationer. Men enligt företagets presschef Thomas Ögren har de i nuläget inga andra planer än att jobba vidare i Iggesund.

Mer läsning

Annons