Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvirring om partiprogram

Ordföranden i Folkpartiets partistyrelse har uttryckt sig positivt om det badhusförslag som Moderaterna har presenterat. Men Ann-Marie Svala protesterar:
- Vi har aldrig pratat om någon 50-metersbassäng, säger fullmäktigeledamoten.

Annons

Toppolitikerna i Folkpartiet har olika uppfattningar om Moderaternas nya förslag om ett badhus i slänten nedanför Bromangymnasiet.

Att ett nytt badhus med äventyrsdel ska byggas så snart som möjligt är ett löfte i Folkpartiets valprogram. När partiet presenterade sitt program i tidningen i början av juli sade partistyrelsens ordförande, Gunnel Nordin, och Ann Berg, partiets förstanamn på valsedeln, att Folkpartiet står bakom Moderaternas förslag om ett nytt badhus vid Bromangymnasiet.

Men Ann-Marie Svala, en av partiets två ledamöter i kommunfullmäktige, är av en annan uppfattning.

- Vi har aldrig pratat om någon 50-metersbassäng, säger hon.

- Men vi har heller aldrig sagt att det nya badhuset måste ligga på Kattvikskajen. Det är Moderaterna som har undersökt möjligheterna för ett badhus nedanför Bromangymnasiet. Det kanske är ett intressant förslag, men det är inte så att vi på något sätt hakat på det där.

Inledningsvis säger Ann-Marie Svala att partiet inte heller har pratat om någon äventyrsdel i det nya badhuset, och att det inte är något som partiet står bakom. När tidningen påpekar att det står så i valprogrammet, så ändrar hon sig.

- Om det står så, så är det så. Då står jag bakom det också.

Mer läsning

Annons