Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen Hudikkvinna kan ha hittats

(Uppdaterad 21.46) En död människa har hittats i Härjedalen. Polisen utesluter inte att det är den Hudikkvinna som försvann i området för tre år sedan.

Annons

Under torsdagseftermiddagen hittades kvarlevorna efter en människa i Härjedalen. Det var två personer som var ute och gick i skogen, ett par mil sydväst om Rätan, som hittade ett skelett. Kroppen har enligt polisen legat en längre tid på platsen, och det är ännu för tidigt att säga om det är en man eller en kvinna som hittats.

Det har försvunnit minst två människor i området som aldrig återfunnits. Den ena är en 53-årig man som försvann från Rätan i oktober 1996. Den andra är Hudikkvinnan Birgitta Jonasson som försvann i augusti 2008.


Birgitta Jonasson hade ett fritidshus i Ytterberg. En lördag i augusti 2008 gick hon ut med sin hund och har sedan dess varit försvunnen. Hon dödförklarades förra sommaren. Kvarlevorna som nu hittats fanns knappt två mil norr om Ytterberg.

Utöver skelettdelar har ett par stövlar i damstorlek hittats på platsen.


Skulle det kunna vara Birgitta Jonasson som hittats?
- Det är inte så långt ifrån den plats där hon försvann. Vi kommer att försöka fastställa identiteten, men vi kommer förmodligen inte kunna säga vem det är innan en obduktion är gjord, säger polisens vakthavande befäl Tim Persson.

Mer läsning

Annons