Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Försöker få breda lösningar"

/

Stefan Bäckström (C) tar kritiken som Ron Tennenbaum riktar mot honom med ro. Viktiga frågor kräver breda lösningar över blockgränserna, menar han.

– Det är inget jag skäms över, säger han.

Annons

På torsdagen sammanträdde lärande- och kulturnämnden och i en paus svarar nämndens ordförande Stefan Bäckström på frågor om kritiken. Det är först nu han får veta att Kristdemokraten Ron Tennenbaum väljer att hoppa av eftersom han anser att Stefan Bäckström är mer angelägen om att anpassa politiken efter oppositionens uppfattning än att driva alliansens politik.

– Jag tror att jag har de flesta ledamöterna i nämnden med mig när jag jobbar brett, säger han.

Han tillägger att nämnden har haft många viktiga frågor på sitt bord, som skolstrukturen och vad som ska hända med Läroverket. Han menar att det är frågor som är viktiga för framtiden, frågor som kräver långsiktiga lösningar som alla partier kan stå bakom.

– Jag försöker få med mig oppositionen på breda lösningar och jag tycker det är bra. Det är inget jag skäms över, säger Stefan Bäckström och fortsätter:

– Vi har lyckats på ganska kort tid att fatta viktiga beslut. Att vara nämndsordförande är en ganska utsatt position, vi måste få det att snurra.

Enligt honom är det inte bara han som är angelägen att nå enighet i vissa frågor, utan även kommunalråden till exempel.

Du har tidigare, när du var oppositionsråd, fått liknande kritik. Då anklagades han från vissa håll för att gå oppositionens ärenden.

– Det är en ganska enkel kritik att föra fram. Vårt uppdrag är mycket större än snäv partipolitik.

Enligt Ron Tennenbaum skämde Stefan Bäckström ut honom inför nämnden på första mötet, men han säger att beslutet att hoppa av inte är personligt, utan politiskt. Stefan Bäckström anser att Ron Tennenbaum har blandat ihop rollen som ledamot och privatperson.

– Det är viktigt att hålla ordning på sakerna, gör man inte det då får man räkna med kritik, säger Stefan Bäckström.

Mer läsning

Annons