Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskingring ur föreningskassa

En kassör i en ideell förening i Delsbo misstänks ha förskingrat medel ur kassan, under flera års tid. Vid de årsmötesförhandlingar som nyligen har hållits avgick den tidigare styrelsen i sin helhet, och kassören uppges ha medgett att han har tagit pengar från föreningen.

Annons

– Vi har ingen aning om hur mycket pengar det handlar om. För bara i fjol fattas 13 000 kronor. I år fattas runt 10 000 kronor, som det inte finns papper på, säger den nya styrelsens vice ordförande.

Under vintern ställdes krav från medlemmar, att styrelsen skulle kalla till årsmöte i mars, vilket inte skedde. I somras hölls till sist ett årsmöte, som ajournerades. Förhandlingarna togs upp igen, helt nyligen.

– När vi nu har haft ett nytt möte, blev det tydligt att förskingring har skett. När kassören tvingades lämna in papperen för granskning, kom också ett erkännande, säger föreningens vice ordförande.

Avgående ordförande i föreningen bekräftar att en förskingring har skett. Hur ärendet ska hanteras fortsättningsvis råder inte enighet om, inom den nya styrelsen.

– Det är väl egentligen bara jag som anser att det ska anmälas till polisen, säger vice ordföranden.

Mer läsning

Annons