Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenat vägbygge på Kalvstigen

/

Än får bilisterna stå ut med potthål och grus på Kalvstigen. Vägreparationerna har skjutits upp och beräknas vara klara först till midsommar.

Annons

– Det har varit en väldigt regnig höst och det har varit svårt att få vägkroppen tillräckligt torr. Visst skulle det ha gått att belägga den tidigare, men då fanns risken att den snart skulle drabbas av tjälskador igen och vi skulle då få göra om arbetet, säger byggledare Urban Kling från Vectura som leder bygget åt Trafikverket.

Väg 700, även kallad Kalvstigen, är hårt drabbad av tjälskador som förskjutit marken under vägbeläggningen och bildat ojämnheter. I dag är det en sträcka på runt tre kilometer från Delsbo och söderut som endast är grusväg och saknar asfalt. Under bygget, som påbörjades i juni förra året, stöttes flera stora stenar på i marken och då de avlägsnades blev djupa hål kvar som tar extra lång tid på sig att torka ut.

– Vägen har varit otroligt blöt, men så fort det blir varmare och torrare ska vi sätta igång och då det är bara några dagars jobb, säger Urban Kling.

Mer läsning

Annons