Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Församling i Hudiksvall felaktigt utpekad

/
  • Lokala löpsedlar från Expressen med en rubrik som inte var sann syntes i Hudiksvallsområdet under onsdagen. En muslimsk församling i Hudiksvall hade blandats ihop med en församling i Sundsvall.

I stora löpsedlar berättade Expressen på onsdagen att uppdrag granskning varit i Hudiksvall på hemligt uppdrag för att intervjua en Imam. Fast det var inte riktigt sant...

Annons

Uppdrag granskning berättade ikväll i SVT om hur de granskat muslimska församlingar i Sverige om deras kvinnosyn och om bland annat månggifte. Tio församlingar hade kontaktats. De hade filmats med dold kamera av kvinnor som sökte råd hos imamer och andra muslimska ledare i svenska moskéer om hur de skulle göra då deras man misshandlat dem och om mannen hade skaffat sig flera kvinnor och om kvinnan kunde vägra sin man sex. Tv-programmet sändes under onsdagskvällen.

Men när tidningen Expressen skulle berätta om detta gick det lite snett. Sundsvall blev av misstag Hudiksvall i texten. I texten, både i den tryckta upplagan och på webben, utpekades under hela onsdagen fel församling, som den som uppmanat kvinnor att inte vända sig till polisen om de blivit misshandlade av sina män.

Lokala löpsedlar trycktes upp och affischerades i Hälsingland med rubriken SVT:s hemliga granskning i Hudiksvall.

Helahälsingland.se var i kontakt med reportern som skrev reportaget i Expressen och han bekräftar att det blivit ett beklagligt fel där han blandat ihop två städer och utlovar en rättning i morgondagens Expressen.

Mer läsning

Annons