Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsaelever på Läroverket

/
  • Emil Jonsson och hans kompisar i nian hade SO på förmiddagen. Man var överens om att det var skönt att ha egna klassrum där man kan lägga sina grejor eftersom man inte har fått skåp.
  • Gustav Sundqvist, åk 9, har inte riktigt greppat den nya tillvaron på Läroverket efter första dagen. - Nja, det är lite virrigt. Och stort, säger han.
  • Henrik Bodin, från vänster, och Helin Calis tog emot Yonny Tekly, Nawen Ahlbom, Viktoria Ovanfors och Nathalie Bjurenstam som redan verkade hemtama i sin nya korridor. Bara några enstaka ouppackade kartonger skvallrade om flytten.

Efter takraset i Lunds skola fick 80 Forsaelever i morse ta bussen in till Hudiksvall för att flytta in i Läroverket.

Annons

På Läroverket har gästerna fått en egen korridor med tre klassrum. Ny byggnad, ett helt nytt schema och många nya ansikten att titta på gjorde att det var ett milt kaos som rådde den allra första dagen.

- Det är pirrigt och ovant att vara här och man vet inte riktigt vart man ska på lektionerna. Fast det är roligt att vara i stan, säger Emil Kring som går i åttan.

- Först tyckte de flesta att det var dåligt, men nu tycker jag att det är helt okej att vara här, säger Viktoria Ovanfors från samma klass.

Hon och hennes kompisar sitter i "hemmakorridoren" och när man pratar om den temporära flytten överväger fördelarna. Inte ens att behöva ta bussen verkar vara jobbigt.

- Bussen går samma tid som vi brukar börja skolan i Forsa, vi går lite längre på eftermiddagen istället. Det funkar bra, säger Jonathan Ronnedal.

- Vi får träffa nya folk och nya vänner. Och så är maten god här också, säger Nawen Ahlbom.

I ett första skede kommer eleverna att få sin undervisning på Läroverket fram till och med sportlovet, vecka 11. Men i värsta fall kan de bli kvar fram till påsk.

– Vi ser hellre att de är kvar på Läroverket lite längre, istället för att behöva vistas i en bullrig byggmiljö, säger Forsaskolans rektor Fredrik Andersson.

De omkostnader som flyttkalaset i takrasets fotspår för med sig har Fredrik Andersson ännu inte tittat på.

- Som rektor måste jag först och främst garantera undervisning enligt lag, sedan lägger vi kostnaderna på en särskild räkning. Men så långt har jag inte tänkt ännu.

Mer läsning

Annons