Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Författaren som brinner för biblioteket

/

Nu är det dags för nya författarbesök i Hudiksvall och Söderhamn.

Annons

Christer Hermansson är författaren och kulturchefen i Strängnäs kommun som fick lite rockstjärnestatus bland bibliotekskramare när han skrev boken "Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor?" På onsdag 14 oktober kommer han till Hudiksvalls bibliotek för att berätta mer om sin syn på folkbiblioteket och nya debattromanen " Det är väl inget jävla bibliotek helle r".

Boken är en fristående fortsättning på hans romaner "Ich bin ein Bibliothekar" och "Kulturchefen". Huvudpersonen, Oliver C Johansson, är en maktberusad kulturchef i Strangeness (!), som nu drar sin lans för folkbibliotekens plats i samhället. Han är fast besluten att ta reda på varför folkbibliotek behövs och vilka uppdrag som är de viktigaste. Kanske den som talar om att läsning bidrar till bildning och gör människor mer kritiska och friare i sin åsiktsbildning.

Christer Hermansson, som har en bakgrund som bibliotekarie, lär utveckla sina tankar om biblioteken som en förutsättning för att demokratin ska fungera.

Fler författarbesök denna vecka: Sven-Olof Nordenberg och Elise Hovanta kommer i morgon tisdag till Söderhamns bibliotek. De ska presentera Sven-Olof Nordenbergs bok "Gävles segelfartyg " som även handlar om fartyg byggda i Söderhamn med omnejd. Föreläsning och bildspel.

Det är Kust-& Skärgårdsföreningen, NBV, Kultur & Fritid Söderhamn samt Söderhamns Stadsbibliotek som står bakom arrangemanget.

Mer läsning

Annons