Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagen i Hälsingland tvekar att lämna klagomål

/
  • I Hudiksvall svarar runt 35 procent av företagarna i undersökningen att de kan vara tveksamma att lämna klagomål till kommunen.

Företagare i Hälsingland är tveksamma till att lämna in klagomål till kommunen eftersom de tror att verksamheten kan påverkas negativt.

Annons

Det visar en enkät som Svenskt Näringsliv genomfört.

– Företagaren är orolig för negativa effekter som slår tillbaka mot dem. Det kan till exempel handla om oro för att det negativt kan påverka deras deltagande i upphandlingar eller för att få olika tillstånd, säger regionchef Lotta Petterson.

Läs även: Satsning på socialt företagande: "Glada Hudik-modellen är en förebild"

I Gävleborg visar undersökningen att företagen i Ljusdal känner mest och störst tvekan till att lämna klagomål. Där är andelen som någon eller flera gånger känt tveksamhet att lämna klagomål 43 procent.

Läs också: Lönsamheten för småföretagare i Ljusdal ökar

Riksgenomsnittet är 30 procent och under det hamnar två hälsingekommuner, Nordanstig och Ovanåker på 29 respektive 27 procent.

Andelen som svarat "Ja, flera gånger" eller "Ja, någon gång" skiljer sig stort mellan landets kommuner, från den högsta noteringen 58 procent i Vilhelmina till den lägsta på tolv procent i Sollentuna.

I Gävleborg var det 979 företag som svarade i undersökningen.

Läs även: Besöksnäringen hade många tankar kring ny näringslivsstrategi

Mer läsning

Annons