Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare i utveckling

/
  • Karin Berglöf-Danielsson leder utvecklingsprogrammet. Deltar gör företagarna Birgitta Genberg-Krüger, Elida Burman, Åsa Jägergård, Ingrid Pege, Anine Eskeback-Johansson och Anna-Carin Berg.

Frågan för dagen är hur prislappar ska sättas. Kvinnliga företagare från Hudiksvall, Nordanstig och Ljusdal nätverkar för att utvecklas som företagare.

Annons

Vad har en restaurangägare, en grafiker, en ljussättare, en kultursnickare, en coach och en hälsoföretagare gemensamt? De är kvinnor, de har drivit sina företag i mer än ett år – och de vill utvecklas.

Det är sjätte gången de träffas nu, de sex företagarna som nappat på annonser och mejlutskick från de lokala näringslivsaktörerna i Hudiksvalls, Nordanstigs och Ljusdals kommuner. Varannan vecka sedan startdatumet i februari har de sammanstrålat i Öhrlings Pricewaterhousecoopers lokaler i västra utkanten av Hudiksvall för att diskutera, lära och nätverka.

Kursmaterial och läromedel samsas om utrymmet med kaffe och te, tulpaner och påskägg på de sammanfogade borden. Till tisdagens träff har deltagarna läst i kursboken om konsten att ta betalt, och det är kring det ämnet – och mycket annat – diskussionen cirkulerar. För att det är en konst, det kan de sex kvinnorna enas om.

- Det är svårt att ändra priserna i en liten stad som Hudiksvall, säger Anna-Carin Berg, kvinnan bakom ett hälsoföretag i centrala Hudiksvall.

Mer läsning

Annons