Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag försöker locka återvändare

/
  • Mattias Berglund, Hiab, säger att det finns ett stort behov av kompetent personal. Vad skulle kunna locka folk till Hudiksvall?– Man kan kombinera familj och fritid med ett avancerat jobb.

Många lokala företag har svårigheter att få tag på kompetent personal. På lördagen hade företagen möjlighet att presentera sig för potentiella arbetstagare.

Annons

I ett tält på Möljen har företagen byggt upp sina montrar. Annika Bergström, Hudiksvalls Näringslivs AB, förklarar att återvändardagen handlar om att företagen ska ha möjlighet att presentera sig för kommuninvånare och utflyttade.

Förutom Hudiksvalls kommun själva är flera andra av kommunens stora arbetsgivare på plats, bland andra Monitor, Senseair och Hiab.

– För oss är det jätteviktigt, för vi är i stort behov av kompetens och duktiga ingenjörer är det jättesvårt att få tag på, säger Mattias Berglund vid Hiab, som ingår i Cargotec Sweden.

Han tror att många kanske inte riktigt vet vad för slags jobb det finns hos företag i landskapet.

– Vi har väldigt avancerad teknik i våra företag, överhuvudtaget finns det väldigt avancerade uppgifter och produkter i regionen.

– Man kan kombinera familj och fritid med ett avancerat jobb, tillägger han. Och vi är ett internationellt företag, det finns en chans att resa ändå.

Annika Bergström berättar efteråt att återvändardagen lockade 400 besökare.

Mer läsning

Annons