Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förberedelserna inför studenten i full gång

/
  • Jacob Larsson och Elin Sjulgård håller som bäst på att förbereda allt inför att ta student om bara två månader. Foto: Emil Sundberg

Frack ska hyras och frisörtid bokas. Skolarbeten bör slutföras, och balpartner fixas. Fester måste anordnas och resor planeras. Dagen D börjar närma sig, och förberedelserna är redan i full gång.

Annons

Redan förra året började Jacob Larsson, 18, fundera över skjuts till studentbalen. Tanken att hyra limousine slog honom, men det blev inte av.

- Jag var helt inne på det från början, det vore riktigt häftigt att anlända i limousine. Men jag kom sedan till insikt över hur pass mycket det faktiskt kostar. Det känns inte värt det. Det finns många andra fina bilar som är betydligt billigare.

Om två månader tar Jacob studenten, och han är helt på det klara med vad det innebär. Han är målmedveten i sitt planerande, och lämnar ingenting åt slumpen. Frack började han kolla efter i december förra året, och frisörtid ska bokas inom en månad.

- Det är en stor grej att ta studenten, så det är viktigt att man ser bra ut. Jag kommer troligtvis att få låna en frack av en släkting. Den var snygg och passade bra, dessutom sparar jag mycket pengar på att inte köpa eller hyra.

Många tjejer gör en lite för stor grej av balkvällen tycker Elin Sjulgård, 18.

- Visst vill man vara fin till balen och så, men många går till överdrift. Dels så känns det nästan som att vissa bokar utlandsresa bara för att vara solbrända tills studenten och sedan vill många ha både hår, smink och naglar fixade inför balkvällen. De lägger ned otroligt mycket pengar bara för att se bra ut en kväll. Jag tycker att det är huvudsaken att man har en fin klänning och är extra snygg i håret.

Emil Sundberg

ung@ht.se

Läs hela reportaget om förberedelserna inför studenten i fredagens HT.

Mer läsning

Annons