Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare körde ifrån polisbil

Trots att polisen gav stopptecken körde föraren allt fortare.

Annons

Det var en kväll i maj som en polispatrull körde i en civil polisbil i Delsbo. Enligt polisens rapport tvingades de tvärbromsa på Edevägen för att undvika en krock, när en annan bil körde ut i vägen trots väjningsplikt.

Den andre föraren körde vidare och polisen vände då för att stoppa honom. Trots att polisen följde efter och gav stopptecken fortsatte föraren vidare i allt högre hastighet i centrala Delsbo.

Enligt polisen körde föraren i 100-120 kilometer i timmen på sträckan där maxhastigheten är 50 kilometer i timmen. Föraren svängde sedan ut på Storgatan och fortsatte på riksväg 84 i riktning mot Ljusdal.

Polisbilen körde så fort som 180 kilometer i timmen strax utanför Delsbo, men föraren åkte ändå ifrån dem. Patrullen beslutade i det läget att avbryta jakten.

De två poliserna hade dock sett förarens ansikte vid mötet på Edevägen och anser att de kan identifiera mannen, som ska ha kört en anhörigs bil.

Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, för vårdslöshet i trafik och brott mot trafikförordningen. Mannen nekar till brott och har sagt i polisförhör att han inte körde bilen den kvällen.

Händelsen ska tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt framöver. Under rättegången väntas en av poliserna vittna.

Mer läsning

Annons