Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder anmäler Ede skola

En förälder till en elev på Ede skola har anmält skolan till Skolinspektionen. Skolan har inte satt in tillräckliga resurser och inte haft en dialog med föräldrarna, anser föräldern.

Annons

Enligt anmälaren höll klassens lärare inte i alla lektioner själv, utan viss undervisning togs över av andra lärare. Klassläraren hänvisade till de andra lärarna när det uppstod problem, men eftersom dessa lärare inte var med på utvecklingssamtalen blev det aldrig någon diskussion om hur eleven kan nå målen i ett visst ämne.

I klassen ska det även finnas många elever med speciella behov som inte får det stöd de skulle behöva. Föräldern hävdar att de kan ha lektioner utan lärare eftersom de är för "bråkiga" för att vara med på lektionen.

Föräldern kritiserar att det inte ordnades något föräldramöte och att det inte heller förekom någon dialog med föräldrarna.

Rektorn Ingmarie Månsson säger att anmälan inte har kommit in till kommunen än och därför vill hon avvakta med att uttala sig. Hon medger dock att det finns vissa problem, att några elever i klassen har svårt för att lyssna på vuxna och att vissa elever inte fungerar ihop. Skolan har försökt att ta tag i problemen, bland annat har man satt in extra resurser.

– Man jobbar med värderingsövningar och social-emotionell träning och en socialpedagog finns inkopplad med enskilda elever. Men det är klart att det tar lite tid innan man ser en förändring, det är en process som pågår.

Hon tillägger att lärarna har pratat med de berörda eleverna och att föräldrarna har bjudits in att komma till skolan och titta på undervisningen. Att det skulle ha förekommit lektioner utan lärare stämmer inte, enligt rektorn. Hon säger också att man funderar på att splittra upp klassen mer, redan i dag är klassen uppsplittrad när det gäller vissa lektioner.

Mer läsning

Annons