Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För få har köpt t-shirt

I våras drog Andreas Fahlberg i gång projektet Narkotikafritt Dellenbygden. 700 t-shirts trycktes upp till försäljning och vinsten skulle gå till projektet. Men försäljningen har gått trögt och nu får Andreas Fahlberg kanske betala 20 000 kronor ur egen ficka.

Annons

Andreas Fahlberg är frustrerad. Han betalade 40 000 kronor för att trycka upp t-shirts och efter cirka sex månader har man bara sålt t-shirts för hälften av pengarna.

– Jag tänkte att det här blir lätt. Men det verkar som om jag måste betala 20 000 kronor själv, konstaterar han.

Vinsten skulle bland annat användas till utbildning i hur man upptäcker att någon är narkotikapåverkad samt handledning för föräldrar. Andreas Fahlberg är besviken över att så få har ställt upp och stöttat projektet genom att köpa en t-shirt.

– Alla pengar går till att arbeta mot narkotika. Tillsammans kan vi stoppa utvecklingen här i Dellenbygden. Men jag kan inte göra det själv, man måste ha folket med sig och kommunen. Och att ha folket med sig är inte bara att tycka något, det räcker inte. Och vad tycker politikerna? Badhuset diskuteras och infrastrukturen, men tycker de att det här är en viktig fråga? Vi har en jätteengagerad polischef, men han behöver också hjälp för att lyckas. Vi kan förändra här, men vi måste göra det tillsammans.

Mer läsning

Annons