Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkmusik och saga för de små

/
  • BildtextÄlingbäling mn1Föreställningen Äling Bäling lockade till många skratt och spontandans, när den gavs på Frägsta Kulturgård på onsdagseftermiddagen.

Det bjöds på både spänning och lyckligt slut när spelmännen Kjell-Erik Eriksson och Olle Af Klintberg gästade Musik vid Dellen och Frägsta Kulturgård på onsdagseftermiddagen, med sagan om Spelmannen och Trollet Äling Bäling som gillar att äta fioler.

Annons

Det hela är en nyskriven musikalisk berättelse med de gamla folksagorna som grund. Den unga pojken vill gärna lära sig att spela fiol och träffar Strömtussen en liten varelse som bor invid strömmande vatten och får efter mycket om och men lära sig att spela. Både Kjell-Erik Eriksson och Olle Af Klintberg bjuder på sig själva i högsta grad och låter barnen i publiken vara med och komma med kommentarer och förslag vad gäller bland annat klädsel och svar på gåtor. När sedan det sura trollet Äling Bäling gör entré så blir det kanske först lite läskigt men övergår snabbt till att framkalla skratt och trollet rycks med och blir glad av musiken. En trevlig och riktigt rolig berättelse omgärdad av härlig folkmusik av skickliga musiker, eller som fyraåringen som undertecknad hade med sig sammanfattade föreställningen skitcoolt

Text och Foto

Mats Norin

0650-35552

Mer läsning

Annons