Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkligt och coolt Hudikkalas: "Vi har bokat de bästa helt enkelt"

/

Kalaset i Hudik är så bra att Daniel Adams-Ray gör sin enda Norrlandsspelning här. Och han får gott sällskap i publikfavoriter som Miriam Bryant, Frans, Jill Johnson, Hoffmaestro och Rebecca & Fiona.

Annons

Folkligt och coolt, säger arrangören Erik Ohlsson själv om årets kalas. Och han är särskilt nöjd över att ha lyckats locka Daniel Adams-Ray till stan: "En av de största bokningarna i kalasets historia", säger han.

Läs även: Sharks och Nira K klara för Hudikkalaset

Och det är sannerligen en artistuppställning som spänner över många musikstilar, som poppigaste poppiga Rebecca & Fiona, coola countrydrottningen Jill Johnson, folkkära Miriam Bryant, nykomlingen Mavrick och Hoffmaestro, ofta kallat för ett av Sveriges absolut bästa liveband.

Förra året fick Erik Ohlsson synpunkter på att Hudikkalaset var ojämställt, de flesta akter var manliga. I år är startfältet nästan 50/50, men det är inget han varit medveten om när han bokat.

– Nej, vi har gjort som förut – bokat de bästa helt enkelt, och då råkade det bli så här i år. Det är förstås härligt att kunna visa upp en jämställd festival, men jag tycker att problematiken ligger snarast hos skivbolagen och deras val av vilka artister man signar och bokar in.

I år har man försökt fördela de mest populära akterna jämnt över både fredagen och lördagen så att folk ska slippa köa vid entrén och trängas på området. Man har också tre gånger så många toaletter som förra året. 5 000 personer per kväll har man kapacitet för, enligt Erik Ohlsson.

– Det är kul att vi i lilla Hudik etablerat oss som södra Norrlands största festival, något som det pratas om resten av landet, säger Erik Ohlsson.

Läs även: Daniel Adams-Ray klar för Hudikkalaset

Mer läsning