Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fokus på Glada Hudik

/

Nu ska Hudiksvalls kommun och näringsliv rida på framgångsvågen från Glada Hudik-teatern.
Projektet Fokus Glada Hudik ska göra området attraktivt.
– Det här är ett unikt tillfälle, säger Sven-Åke Thoresen (S), kommunstyrelseordförande.

Annons

För att slå mynt av framgångssagan Glada Hudik-teatern har Hudiksvalls kommun startat ett nytt projekt vid namn Fokus Glada Hudik.

På måndagskvällen var näringslivsrepresentanter inbjudna till ett seminarium, och tillika upptaktsträff, på Folkets hus i Hudiksvall.

Vad det hela kommer att mynna ut i är i dagsläget oklart. En speciellt utsedd grupp kommer att arbeta heltid med det nystartade projektet och ska ledas av kommunens utvecklingsstrateg, Kristina Mickelsson.

– Ser vi kortsiktigt ska vi inleda ett samarbete med näringslivet och bestämma vilken bild vi vill ge av Hudiksvall, och göra det på ett tydligt sätt. Långsiktigt hoppas vi att det ska göra vår kommun mer attraktiv för boende och företag, säger hon.

Kommunstyrelsens ordförande, Sven-Åke Thoresen, ser mycket potential i Fokus Glada Hudik, som han i förlängningen tror kan bli den dragare som kommunen behöver för att fortsätta utvecklas.

Under seminariet tog han särskilt upp den nya E4-sträckningen mellan Enånger och Hudiksvall som ett gott exempel på vad samarbete mellan företag och kommun kan leda till.

– Det är ett bra exempel på vad vi kan åstadkomma genom att visa upp en gemensam front och samverka, säger han.

Mer läsning

Annons