Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foggies till Fräng

/

Foggies var ett av banden som uppträdde på nationaldagen på Möljen. Lägg namnet på minnet – vi får snart se mer av dem, för i mars spelade SVT in tjejerna.

Annons

Den experiementella singer-songwriter popduon Foggies har funnits i tre år och i höst medverkar de som ett av åtta band i en ny TV-serie. Fast – vi tar det hela från början.

– Vi lärde känna varandra på Glada Hudikskolan eftersom vi hade samma intressen, säger Emma Stonegård, ena Foggieshalvan. Den andra är Viggo Sten Lundgren.

Deras låtar handlar ofta om vardagshändelser.

– Det är mest Viggo som skriver texterna, men vi hjälps åt och det händer att jag gör komp.

Att det blev TV är något av en slump – de skulle egentligen varit med i Studiefrämjandets rikstävling Livekarusellen, men...

– Det kändes inte bra, så samma vecka vi skulle åkt till Bollnäs hoppade vi av. Då fick vi höra om TV-programmet Fräng - och anmälde oss sista dagen.

De valdes ut att delta.

– Vi och sju till kom med! Vi, från lilla Hudiksvall när det var över hundra sökande...

Den 6 mars – Viggos 17-årsdag – for de till Stockholm, dagen efter spelades programmet in. Men om det får de inte berätta, mer än att de träffat en svensk artist och tillsammans med "hen" har de skrivit en låt.

– Jag kommer aldrig att glömma den dagen, vi spelade på Debaser vid Slussen – en otrolig kick, säger Emma, som ser fram mot hösten och programserien.

Mer läsning

Annons