Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagsyra även i Hudiksvall

/
  • Mia Bergqvist, Enånger:– Fick reda på den stora nyheten halv nio. Jag har själv två barn så jag vet vilken lycka det är att bli förälder. Beatrice skulle kanske bli ett bra namn.
  • Johanna Skarin, Hudiksvall:– Hörde nyheten på radion på morgonen. Jag hade nästan glömt bort att ett kungligt barn var på väg. Men kul att det blev en tjej. Namn? Varför inte Johanna.
  • Ann-Mari Westlin, Enånger:– Jag har suttit framför tv:n sedan tidigt i morse. Nu ska det bli fira av. Jag ska bjuda grannfrun på prinsesstårta! Prinsessan ska heta Sofia, Ingrid, Margareta.
  • Maj Thomasson, Iggesund:– Visst har jag hört nyheten. Men jag tycker att allt blir så överdrivet så fort det handlar om kungligheter. Dock tycker jag att prinsessan ska heta Louise.
  • Johnny och Birgit Törnqvist, Iggesund:– Väldigt roligt med den lilla prinsessan. Men vi trodde ju att det skulle ske först i början av mars. Kristina skulle nog vara ett bra namn.
  • Börje Svedberg, Iggesund:
– Jättekul. Jag fick reda på det hela genom internet. Är varken för eller emot att det blev en prinsessa istället för en prins. Emilia kanske skulle vara ett bra namn.
  • Mari Olsson, Njutånger:– Det här var väl trevligt, med en liten prinsessa. Jag fick reda på den stora nyheten när jag kom in från stallet i morse. Marie blir ett bra namn på kronprinsessan.
  • Kim Larsson, Hudiksvall:– Jag är inte så där intresserad av ämnet. Men det har ju varit svårt att undgå att höra om den stora tilldragelsen under dagen. Louise kan vara ett bra namn.
  • Gösta Svensson, Rumsta:– Inget jag direkt bryr mej om. Jag är inte rojalist, hellre en president. Men beträffande namnet så kan jag säga att hon ska heta Helga, så hette min farmor.
  • Mia Nilsson på Dackås visar upp prinsessbakelser som tillverkades dagen till ära – och åtgången var mycket god.

Ganska snabbt kom de svenska flaggorna upp på Hudiksvalls kommuns flaggstänger i centrala Hudiksvall. Även på polishuset var det blå/gult i topp. Hudiksvallsborna uppmärksammade att den nya prinsessan fötts.

Annons

Det gick inte att ta miste på vad som var dagens snackis, även på våra breddgrader. Födseln på Karolinska och prins Daniels känslosamma tillkännagivande klockan sju i går morse ventilerades både framåt och bakåt.

– Det här är en stor dag, för oss alla, säger kommunalrådet Jonas Holm. Vi vill på vårt sätt bidra till den historiska födelsen.

Det bjöds in till tårtkalas på våningsplan 4 i kommunalhuset. En blänkare på kommunens hemsida talade om att alla som ville var välkomna att käka prinsesstårta och ta en fika.

På ett bord intill tårtorna låg en gratulationsbok, där man kunde skicka en privat hälsning till tronarvingen och hennes föräldrar.

– Sedan kommer den här boken att finnas tillgänglig för alla i kommunhusets entré under en veckas tid, säger Jonas Holm. Sedan är det meningen att vi ska skicka boken till hovet med en hälsning från Hudiksvalls kommun plus en gåva, som vi ännu inte bestämt vad det blir.

Mer läsning

Annons