Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera mopedolyckor på midsommardagen

/
  • Vid halvsextiden på midsommardagen körde en avställd moped av vägen på riksväg 84 mellan Delsbo och Fredriksfors. Fyra personer åkte på mopeden.

Två mopedolyckor inträffade i området Näsviken-Delsbo på midsommardagen med bara några minuters mellanrum. Olyckan i Delsbo skedde efter att fyra personer åkt på en och samma moped.

Annons

Vid halvsextiden på midsommardagen körde en avställd moped av vägen på riksväg 84 mellan Delsbo och Fredriksfors. På mopeden satt fyra personer och vittnen uppger att framfarten var ytterst vinglig strax innan avåkningen.

Två av personerna på mopeden fick föras till Hudiksvalls sjukhus varav den ena var föraren, en 28-årig man, och den andra en 21-årig man. SOS-alarm i Gävle uppger att en av männen hade förlorat medvetandet, blödde ur munnen när ambulanspersonal kom till platsen. Föraren alkoholtestades och det visade sig att han hade 1,78 promille alkohol i blodet vilket normalt ger brottsrubriceringen grov rattfylla, dock inte om fordonet är en moped. Övriga två passagerare på mopeden försökte avvika från olycksplatsen innan polisen stoppade dem.

Strax efter fem samma kväll fick två flickor, båda 17 år gamla, punktering på den moped de båda färdades på längs länsväg 745 där den passerar Näsviken. De körde omkull men fick inga allvarliga skador. Båda fördes dock till sjukhus då den ena flickan chockats och den andra klagade över smärta i ett ben.

Mer läsning

Annons