Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler vårdplatser öppna i sommar

Hudiksvalls sjukhus håller 22 fler vårdplatser öppna i sommar jämfört med förra sommaren, då det var stora överbeläggningar. Men det är brist på sjuksköterskor.

Annons

Planeringen inför sommaren är klar för Hudiksvalls sjukhus. Förra året var det brist på sjuksköterskor. Det är brist på specialistsjuksköterskor även i år.

Förhoppningen är nu att arbetsbelastningen och vårdtyngden ska bli mindre på Hudiksvalls sjukhus i sommar än den var förra sommaren. Under sommaren 2008 måste Hudiksvalls sjukhus till och med stänga intagningsavdelningen där patienter ligger inne några dagar för observation. Det medförde att det blev hög belastning på de vanliga vårdavdelningarna under semesterperioden.

För att bättre klara sommarbemanningen införs fler semesterperioder för att minska antalet vikarier och behålla kompetens över sommaren. Enligt vårdplatsplaneringen kommer Hudiksvalls sjukhus att ha 22 fler vårdplatser i sommar jämfört med förra året.

Dagkirurgin håller stängd och uppvakningsavdelningen håller öppet dagtid under vardagar. Operationslagen minskar till två lag på morgonen, tre operationslag under dagtid och ett operationslag under jourtid. Endast operationer för dubbla förturer och akuta operationer görs under sommaren.

Det är brist på sjuksköterskor även i år, framförallt specialistsjuksköterskor så vårdplatsantalet kan komma att förändras något.

Bollnäs sjukhus sommarstänger lika mycket som förra året och Gävle sjukhus har 8 fler vårdplatser öppna i år jämfört med sommaren 2008.

Mer läsning

Annons