Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler fritidsanläggningar kan flyttas till Glysisvallen AB när NCC kliver av som delägare

/
  • Samma bolag som i dag sköter Glysishallen kan få ansvar att driva badhus. När NCC säljer blir Hudiksvalls kommun ensam ägare till Glysisvallen AB.

Som helägt bolag kan Glysisvallen AB få ansvar att sköta flera av Hudiksvalls kommuns fritidsanläggningar.

Annons

– Det kan finnas samordningsvinster. Vi ska titta på möjligheten att flytta över exempelvis badhus, säger kommunalrådet Mikael Löthstam (S).

Läs mer: Ungdomsidrotten har ingen samtalspartner inom Hudiksvalls kommun

Hudiksvalls kommun går alltså vidare med att köpa ut byggbolaget NCC ur det samägda bolaget Glysisvallen AB för 3,4 miljoner kronor. NCC har bestämt att samägandet är en sidoverksamhet som bolaget inte längre vill ägna sig åt.

Glysisvallen AB har byggt och utvecklat sportanläggningen på Glysis med en hockeyhall och en konstgräsanläggning för fotboll. Sedan tidigare fanns det en friidrottsanläggning och fotbollsplan på området. Samarbetet inleddes ursprungligen med planer på att också bygga bostäder på området.

Läs mer: Bolaget som önskade dialog i fritidsfrågor

Utöver Glysis har bolaget också haft uppdraget att sköta fotbollsplanerna på Ullsätter och Björkberg. Nu vill kommunstyrelsens allmänna utskott flytta ägandet av dessa anläggningar, samt Movallen i Iggesund till Glysisvallen AB.

– Det är ju anläggningar som bolaget sköter och då är det logiskt att föra över anläggningarna till bolaget. Movallen har tekniska hand om, men det finns möjlighet att samordna utrustning och därför vill vi att Movallen ingår, säger Mikael Löthstam.

Läs mer: Ont om tid för konstgräs

Det ska nu utredas om Glysisvallen ska bli ett förvaltningsbolag för Hudiksvalls fritidsanläggningar. Det sker i anslutning till utredningen om att inrätta en samhällsbyggnadsförvaltning där tekniska kontoret, byggkontor och några andra förvaltningar kan ingå.

Kommunalrådet ser ingen omedelbar fördel med att kommunen blir ensam ägare till Glysisvallen.

– NCC har gjort ett bra jobb och betytt mycket för utvecklingen av Glysis. När de signaler att de vill dra sig ur så får vi acceptera det. Men jag hade inte haft något emot att de blivit kvar. NCC har kunskap som vi har haft nytta av, säger Mikael Löthstam.

Mer läsning

Annons