Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler besparingar att vänta på gymnasiet

Elevminskningen tvingar gymnasiets till ännu fler besparingar.

Annons

Det formella beslutet att inte erbjuda utbildning i barn- och fritidsprogrammet och estetprogrammets teaterinriktning togs av lärande - och kulturnämndens på deras senaste möte.

– Det var inget fullt programintag. Det var också så att det var ganska många icke-behöriga som sökande, säger Anna-Carin Keisu, ordförande i Lärande - och kulturnämnden.

Gymnasieskolan måste spara ännu mer för att klara den stora minskningen i elevunderlaget. Fram till 2013 kommer antalet gymnasieelever att minska med 600.

Skolförvaltningen planerar just nu för budgeten inför 2010. Inget är klart tills de får de slutliga budgetdirektiven men man är klara på att det inte blir något överflöd.

– Vi kommer inte kunna ha kvar alla inriktningar och program vi har i dag, säger skolchefen Gunnar Friberg.

De individuella valen skulle kunna vara nästa steg i åtstramningen. Körkortsteori och andra kurser som inte är nödvändiga för elever som ska läsa vidare efter gymnasiet kan komma att dras in.

– Hela individuella valet omfattar 300 poäng och det innebär en halv tjänst. Plockar vi bort tre-fyra kurser blir det en eller två tjänster, säger gymnasiechefen Lennart Backlund.

Mer läsning

Annons