Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjolårets favoriter på plats igen

/
  • Svante II, det är han till höger med rött huvud, ser till att hans damer finner sig till rätta i den lilla stendammen vid Rådhusparken/Lillfjärden i Hudiksvall.

Nu är ordningen återställd vid Lillfjärden i Hudiksvall. Strax före lunch på torsdagen återkom fjolårets favoriter efter sin långa vintervistelse i Enånger.

Annons

Svante II och hans fyra damer har tillbringat vintern hos uppfödaren Majbritt Lucas i Enånger. De är hos Majbritt de har sitt ursprung också innan de köptes av Lillfjärdens fågelvänner.

Från början var det meningen att ankorna skulle sättas ut direkt i Lillfjärden. Men vis av fjolåret valde man istället att öppna burarna med Svante II och hans damer intill den lilla dammen i Rådhusparkens nedre del.

Det tog inte lång stund förrän den första myskankan hade funnit sig till rätta i dammen och hon flaxade intensivt med vingarna som om hon ville göra sig kvitt med vintern.

Att myskankorna verkar trivas vid Lillfjärden visade om inte annat fjolåret, då 14 ungar föddes. 13 överlevde och de är numera sålda, bland annat finns några i Forsa.

Det tog inte lång stund förrän myskankorna hade kommit till rätta, och nu ska de förhoppningsvis bli sommarns favoriter igen för alla som söker sig till Lillfjärden och dess omgivningar.

Mer läsning

Annons