Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fitnessprofil ger ut bok

/

Det är ett nöje att träffa mig. Ungefär så kan man översätta Hudiksvallsbons bok om motivation.

Annons

– Det var någon gång när jag jobbade på Brandgaraget jag hade en hälsning "Det är kul att få träffa mig" och det fanns säkert flera som trodde att jag hade problem med språket, säger Frank Molina, Hudiksvall

Men det var inte ett språkfel och det var inte heller ett uppblåst ego bakom orden. Molina tyckte att självförtroendet är superviktig och den erfarenheten ville han dela med sig till tonåringarna.

Trots 30 år i fitnessbranschen ville han inte skriva en träningsbok och i stället handlar "It's a pleasure to meet me" om det som för oss alla framåt i livet – motivation. Det kan gälla familjen, spara pengar, utvecklas i jobbet eller en utbildning, kort sagt: vad som helst.

I boken ges bland annat fem konkreta tips, som han gärna bjuder på:

1. Skriv upp ditt mål.

2. Läs ditt mål.

3. Tro på ditt mål.

4. Genomför ditt mål.

5. Sätt högre mål.

Ett annat bra tips är att ha en tidslinje över när man börjar, när man nått halvvägs till målet och när man slutfört det. Därefter kan man utvärdera.

Ett annat knep för att lyckas är att se långsiktigt men ändå ta det stegvis. En veckas träning är möjligt, medan ett års träning kan kännas övermäktigt.

– Många kommer och ursäktar sig över att de har varit borta från träningen några veckor. Men vad gör det? Du ska ju träna hela livet, beskriver Molina.

Mer läsning

Annons