Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finputs kvar före flyttkalaset

/

Lägenheter för 70-plussare inflyttningsklara i Iggesund.

Annons

Sexton nya lägenheter står i stort sett färdiga för inflyttning på Centralgatan i Iggesund. Alla utom tre är också bokade, och hyresgästerna kan börja flytta in om tre veckor. Bostäderna ligger på bekvämt avstånd från Tryggebo som kan ge uppbackning om det skulle behövas.

Lägenheterna är fördelade på två hus, på tomter där det tidigare stod gamla och numera rivna hus, som även de tillhörde kommunens bostadsbolag, Hudiksvallsbostäder AB.

– Alla hus är inte värda att renovera, ibland måste man bygga nytt för att få en modern standard, och för att man ska få bostäder med hög tillgänglighet, säger Nils-Erik Blomdahl, vd vid Hudiksvallsbostäder AB.

Husen är byggda för att möta kraven från en ny generation av äldre, som i högre grad än tidigare generationer har bott bekvämt och med hög standard. Så vill de ha det, även på äldre dagar.

Det är tvåor och treor, alla med samma utförande i genomgående vitt. Alla väggar är vitmålade, skåpluckorna i köket är vita, kaklet i badrummet är vitt. Det är skjutdörrar för garderoberna, plats för rullatorer i trapphusen, och det är hiss till det övre våningsplanet. Och nu ser sig bostadsbolaget om efter nya områden för liknande satsningar så småningom.

– Problemet är ju att det inte finns någon planlagd mark. Men Kattvikskajen, Överås och nedanför Köpmanberget är områden som vi skulle kunna tänka oss. Och även Delsbo skulle vi också kunna titta på, säger Nils-Erik Blomdahl.

Mer läsning

Annons