Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiberstadens förluster kostar för kommunen

Ett avtal gör att kommunen får betala för Fiberstadens förluster som sker i samband med Gunillaprojektet. Det var villkoret för att Fiberstaden skulle gå in i samarbetet. Fiberstadens prognoser visar på ett minus på 3,9 miljoner, något nu kommunen får täcka upp för.

Annons

– Det här var dömt att misslyckas, det är ett nytt Folkets hus-avtal, säger Göte Bohman (MP), som länge varit kritisk mot Gunillaprojektet.

Fiberstadens budget var beräknad att gå back 852 000 kronor. Men vid halvårsskiftet visar bolaget en förlust på drygt 1,9 miljoner kronor. Helårsprognosen visar en än dystrare bild: Minus 3,9 miljoner kronor.

Kommunfullmäktige i Hudiksvall tog i mars 2009 beslut om att täcka de eventuella förluster som Fiberstaden gör med anledning av Gunillaprojektet. Därför kan kommunen räkna med en utgift strax under fyra miljoner för 2010, om ingenting drastiskt händer.

– Det är självklart inte bra att det ser ut så här, men vi har krävt en ordentlig rapport och konsekvensanalys. Den ska läggas fram 30 augusti, och fram till dess har jag inga kommentarer, jag vill se analysen först, säger Sven-Åke Thoresen (S) kommunstyrelsens ordförande.

Mer läsning

Annons