Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festfina studenter trotsade regnet

/
  • Jonas Settlin och Linnea Söderlund var först av alla 400 elever som väntades komma till studentbalen.
  • Caroline Ljungquist och Frida Olofsson på väg till studentbalen.
  • Elin Jakobsen och Tobias Andersson på väg till fotograferingen.
  • Alva Westin, Gustav Fredin, Joel Skoglund och Emelie Gustafsson kom i en lång, vit limousine. Stämningen var på topp, trots vädret.
  • Pauline Dolk och Evelina Thimper delade paraply. – Skit! kommenterar Evelina vädret, men hon och kompisen Pauline verkade ändå vara på bra humör.
  • Emma Nordin och Robert Nystedt har precis anlänt till Folkets Hus.

Många hade nog hoppats på att kunna skrida fram på röda mattan i strålande skolsken. Men i stället blev det regn, och paraply en viktig accessoar. Men stämningen var ändå på topp – studentbal är det ju bara en gång i livet.

Annons

Under uteserveringens tak utanför Folkets Hus står några personer och söker skydd från regnet i väntan på att studenterna infinner sig. En av dem är Ulrika Wikberg, som är där för att se sin dotter Linda Wennström göra entré.

– Vädret kunde ha varit bättre, konstaterar hon, det förlorar lite av charmen när det är så här.

Hon ler ändå. Studenterna har sett fram emot denna lördag och då kan man inte låta vädret förstöra en sådan dag. Det menar i alla fall Joel Skoglund, som tillsammans med Emelie Gustafsson och Gustav Fredin och Alva Westin anländer i en stor, vit limousine. Han är snygg i frack med väst och vita handskar och glänsande svarta skor.

– Det är studentbal och stämningen är på topp, försäkrar han.

– Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, inflikar Gustav Fredin innan alla fyra riktar blicken mot kameran igen.

Sedan är det dags att gå in i Folkets Hus där klasserna ska fotograferas. Och kanske blir det en parad på podiet på kvällen.

– Vi får se hur det blir, säger event manager Gunilla Öberg. Vanligtvis är podiet i parken, men det gick inte i dag, och röda mattan kunde inte heller rullas ut.

Men inne i salen gör blomsterarrangemangen att det kommer att kännas somrigt trots vädret, säger hon. En fin trerättersmiddag väntar och Peter Siepen har man arrangerat som dj.

Mer läsning

Annons