Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem bilar i trafikolycka på E4 – långa köer under räddningsarbetet

/

Det inträffade en trafikolycka på E4 strax efter klockan 16 på söndagen, söder om avfarten till Ångersjöns rastplats.

Annons

Olyckan skedde i södergående körfält när en bil körde in i ett broräcke där E4 går över en mindre grusväg.

– Den körde in i räcket först på höger sida, sen på vänster sida och fick stopp mitt på vajerräcket mellan södergående och norrgående, säger Martin Eriksson, räddningsledare.

Det bildades snabbt mycket långa köer. En del av räddningsfordonen och bärgningsbilarna hade svårt att ta sig fram till olyckan eftersom trafikanter försökte köra förbi i vänsterfilen trots begränsad framkomlighet.

– Vi hade inga problem att ta oss fram, men deltidarna från Hudiksvall och bärgningsbilarna hade svårt att ta sig fram. Sen kom det en räddningsbil från Söderhamn också som stängde av norrgående körfält i vänsterfilen så att vi kunde arbeta säkert eftersom bilen stod mitt på vajerräcket, säger Martin Eriksson.

Efter att den första bilen hade fått stopp kom det flera bilar efteråt som fick stanna hastigt. En av bilarna körde in i den första olycksbilen.

– Det är totalt fem bilar inblandade varav två fick bärgas, och i den första olycksbilen fick vi klippa upp taket och plocka ut föraren.

– Det var lite yrigt på platsen med många inblandade personer, säger räddningsledare Martin Eriksson.

Enligt uppgifter från polispatrullen som var på plats ska det röra sig om någon sorts omkörningsolycka med totalt fem bilar inblandade. Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen, förklarar:

– Den första bilen blev påkörd av en andra bil i sidan, sedan kommer en tredje bil som väjer åt ena hållet, bil fyra väjer åt andra hållet. Till sist kommer femte bilen som kör in mellan bil tre och bil fyra och då ryker några backspeglar. Föraren av bil fem ska först ha stannat, men sedan åkte han därifrån och ingen vet vem han var. Han är nu misstänkt för smitning från olycka, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen.

Föraren av den andra bilen, som körde in i sidan på den första, är nu misstänkt vårdslöshet i trafik.

Enligt polisen var det en kvinna i 70-årsåldern som satt i den första bilen och som fick åka till sjukhus efter olyckan. Enligt rapporter från sjukhuset ska kvinnan ha fått lindriga skador, men lades in på vårdavdelning.

Ingen av de övriga inblandade ska ha behövt uppsöka läkare.

Vid 17.10 började man släppa på trafiken igen i södergående körfält.

Mer läsning

Annons