Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fel av kommunen att kasta ut en företagare"

Kommunen behöver Centralgaragets parkeringsplatser. Företagaren Börje Nilsson sägs upp, men han ska erbjudas ett nytt hyreskontrakt så att han kan fortsätta driva sin verkstad.

Annons

Tekniska nämnden i Hudiksvalls kommun har beslutat att säga upp hyreskontraktet med företagaren Börje Nilsson, som har en verkstad och hyr ut parkeringsplatser i Centralgaraget, under idrottshallen på Norra kyrkogatan i Hudiksvall.

Kontraktet sägs upp den sista december i år. De 24 parkeringsplatserna tillfaller då Hudiksvalls kommun, som ska använda garaget till de fordon som ingår i kommunens bilpool.

- Vi har ett behov av platserna. Nu går avtalet på ett parkeringshus som vi har haft uthyrt ut. Då tycker jag att vi ska använda oss av det, säger tekniska nämndens ordförande Uno Jonsson (S).

Några anspråk på den 150 kvadratmeter stora verkstadsdelen görs inte. Beslutet innebär att Börje Nilsson ska erbjudas ett nytt hyresavtal som avser enbart verkstadsdelen. Moderaterna reserverade sig ändå mot beslutet, som fattades vid sammanträdet på måndagen.

- Hela lokalen är en del av hans affärsidé. Plockar man bort garagedelen så försvinner halva hans verksamhet. Jag tycker det är fel av kommunen att kasta ut en företagare för att kunna parkera sina bilar, säger Stefan Segerbrand (M).

Fotnot: Börje Nilsson har avstått från att kommentera artikeln.

Mer läsning

Annons