Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre kommunala sommarjobb

I år får 300 ungdomar kommunala sommarjobb i Hudiksvall, något färre än i fjol. Mars månad har varit öppen för ansökningar, och i morgon stängs ansökningslådan på kommunens hemsida.

Annons

Budgeten för sommarjobb har minskat något, förklarar Lena Teodorsson, som ansvarar för sommarpraktiken, och därför blir det färre som får jobb. Hittills har runt 350 ansökningar kommit in, men några kommer att sållas bort eftersom de inte fyller kriterierna.

– De kan ha haft praktik i fjol, de kan vara för gamla, de kan på ett eller annat sätt inte motsvara villkoren för att få praktik, säger Lena Teodorsson.

Tekniska avdelningen tar hand om en god del av sommarpraktikanterna, liksom äldreomsorgen, handikappomsorg och barnomsorg. Man ska vara skriven i kommunen, vara 16 år men inte 18 år den 30 juni, och man får inte ha haft sommarpraktik tidigare.

Nästan nio av tio kommuner anordnar feriejobb för sina ungdomar, enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL. Tre av tio kommuner anordnar fler feriearbetsplatser är året före, och i de 180 kommuner som besvarat enkäten från SKL kommer nära 38 000 sommarjobb att vara tillgängliga. Nästan åtta av tio kommuner skulle kunna erbjuda fler platser om det fanns mer pengar.

Mer läsning

Annons