Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre bor i Hudik och i Nordanstig

Befolkningen minskade med 55 personer i Hudiksvall och med 60 personer i Nordanstig, enligt Statistiska centralbyråns, SCB:s senaste mätning som täcker tredje kvartalet.

Annons

Folkminskningen i Hudiksvall beror fortfarande på att det är fler som dör i förhållande till hur många som föds. Under perioden 1 januari till 30 september 2009 föddes 289 Hudiksvallsbebisar, medan 337 personer avled. Det innebär ett minus på 48 personer.

– Det var som förväntat, säger kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (S). Det finns inga enkla lösningar, fanns det en lösning hade vi redan löst problemet. Vi kämpar dagligen i det kommunala arbetet med satsningar på infrastruktur och näringslivsutveckling.

Planeringschef Bengt Gill Han tror att Hudiksvalls kommun kommer att ha ett plus när året är slut, tack vare inflyttningen.

– Under tredje kvartalet sticker ungdomarna ut för att studera, och då minskar befolkningen.

Till Hudiksvall flyttade 1 109 personer, medan 1 113 personer flyttade ut, ett underskott på fyra personer. Fortfarande suger Hudiksvall till sig fler personer från länet jämfört med hur många Hudikbor som flyttar till en annan ort inom länet, men den mesta utflyttningen sker till andra delar av Sverige.

Nordanstigs befolkning minskade med 60 personer. Här beror minskningen mest på utflyttning. 53 personer fler flyttade från orten, än flyttade till.

Läs mer om befolkningssiffrorna i Hudiksvalls Tidning 12 november.

Mer läsning

Annons