Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farligt med backande lastbilar

/
  • Lastbilarna har svåra förhållanden när de måste backa på Västra tullgatan. Sikten är symd och många människor är i rörelse i området.
  • Stundtals är det många lastbilar som blockerar Västra tullgatan.
  • Mikael Jumisko kör matvaror till Hemköp.– In är inga problem, att backa ut är knivigare, säger han.

Ombyggnationerna vid Bergmansparken i Hudiksvall gör att stora lastbilar tvingas backa genom en korsning för att ta sig ut när de levererat sina varor. Sikten är skymd, och det uppstår farliga situationer.

Annons

– In är inga problem, backa ut är knivigare, Jag sitter ju säkert i lastbilen, det är värre för andra trafikanter som kanske kommer i vägen, säger Mikael Jumisko som levererar matvaror till Hemköp flera gånger i veckan.

Det är efter att kommunen börjar bygga om parkeringen och gågatan vid Bergmansparken i centrala Hudiksvall som lastbilschaufförerna måste backa bort från Hemköp i Hudiksvall.

Sikten är skymd, det är många farliga trafiksituationer bakom lastbilen som backar.

– Det vore bra om man kunde slippa backa, om det händer något blir man vållande själv, säger lastbilschaufför Johan Önnestam.

Men enligt Kenneth Nyberg, sektionschef för trafik och utredning på tekniska förvaltningen, är problemen för lastbilarna ett tillfälligt problem.

I onsdagens HT, , kan du läsa mer om vad lastbilschaufförerna tycker om att backa genom korsningen och hur problemet ska lösas.

Mer läsning

Annons