Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgbutik vill bygga ut

/
  • Färghandlaren Jonas Holm önskar att kommunen tar bort industrispåret och att han sedan får köpa marken och bygga ut butiken.

Färghandlaren Jonas Holm vill inte längre köpa den så kallade Coloramatomten för att bygga en ny färgbutik. I stället vill han bygga ut den befintliga butiken i två etapper. Etapp två kräver att Hudiksvalls kommun tar bort det gamla industrispåret.

Annons

Färgbutiken på Coloramatomten på Varvet skulle ha invigts i början av maj i år, om allt hade gått enligt planerna. Men så blev det inte. Trafikverket och en privatperson överklagade beslutet till Förvaltningsrätten, byggplanerna försenades och Jonas Holm hann bli kommunalråd för Moderaterna.

– Detaljplanen har nu vunnit laga kraft, men nu är det inte rätt läge. Det är helt enkelt förändrade förutsättningar, säger Jonas Holm.

I stället för att bygga nytt vill han nu satsa på en tillbyggnad. I en första etapp ska den befintliga butiken byggas ut mot parkeringen, något som ger cirka 150 kvadratmeter ytterligare butiksyta.

Den andra etappen går ut på att bygga ut hela husbredden mot Hiab. Det kräver att Hudiksvalls kommun beslutar att ta bort industrispåret, samt att man sedan säljer marken till företaget.

Göran Widehammar, chef för mark- och mätningssektionen vid tekniska förvaltningen, är inte förvånad över de ändrade planerna.

– Han har lagt ner mycket tid och pengar på en utredning, sedan drog det ut på tiden och jag kan förstå att man tappar suget.

Angående önskan att ta bort industrispåret är det för tidigt att säga vad som kommer att hända, men förvaltningen kommer att vända sig till nämnden för att man vill ha ett uppdrag att utreda saken.

Mer läsning

Annons