Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får vila inne i stan

/

Busschaufförerna i stadstrafiken har fått nog.

De vill inte köra ända till Åkarnas hus när de har rast.

Istället vill de in i lokalerna vid Kattvikskajen.

Annons

När KR Trafik tog över bussruljansen i Hudiksvall efter Swebus kunde de inte vara kvar på samma ställe. Bussgaragen och chaufförerna flyttade istället den 14 juni från Kattvikskajen till Åkarnas hus.

Men busschaufförerna har efteråt varit kritiska till lösningen. De anser att det är besvärligt och miljöförstörande att behöva åka den extra sträckan till bussdepån under sina raster, när det finns tillgängliga lokaler vid hamnen.

Men lokalerna vid Kattvikskajen ägs av Hudiksvalls kommun, som arbetat fram en vision för det gamla hamnområdet. Och hittills har lokalfrågan inte gått att lösa.

– Det har varit en del synpunkter. Det är besvärligt för chaufförerna att åka ända till depån när de ska ha rast, det tar tid, säger Linda Sahlén, vd för KR Trafik.

Kommunens planer för hamnområdet inkluderar ett nytt badhus. För att få plats med det måste Swebus gamla lokaler rivas. Men för tillfället står lokalerna outnyttjade.

– Badhusplanerna är inte lagda på is utan kommer att tas upp vid nästa investeringsmöte, säger Charlotta Butler, kommunens fastighetschef.

KR Trafik och fastighetsförvaltningen har emellertid enats och kommit fram till en lösning. Bussföretaget får hyra in sig i lokalerna genom ett korttidskontrakt med en månads uppsägningstid.

– Det bästa hade varit om vi hade kunnat vara kvar där efter att vi tog över från Swebus. Men kommunen var ganska bestämd med att inte låta oss vara kvar, säger Linda Sahlén, och fortsätter:

– Nu känner vi däremot att vi har hittat en bra lösning tillsammans.

Just nu håller de på att göra i ordning lokalerna. Inflyttning sker den 1 september och kontraktet gäller i två år.

Den tekniska nämnden hoppas kunna rymma badhuset i investeringsbudgeten för 2010. Men inga beslut är tagna.

Mer läsning

Annons