Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för färd mot poliser

En Nordanstigsman döms till fängelse efter att bland annat ha kört rattfull mot poliser. De tvingades hoppa undan för att inte bli påkörda.

Annons

En man i 40-årsåldern döms till fängelse i ett år och två månader efter att ha gjort sig skyldig till misshandel, försök till grov misshandel, grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

De tre sista punkterna gäller alla en händelse i Norrbo den 18 oktober. Mannen hade varit hos en kompis och druckit öl. När han körde därifrån såg han en poliskontroll, men istället för att stanna på polisernas signal gasade mannen på. Poliserna vittnade i rätten om att de tvingades kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda. Mannen säger själv att han inte körde mot poliserna, han menar att det fanns god marginal mellan bilen och polismännen. Men tingsrätten väljer att tro på polisernas vittnesmål. De anser att det fanns fara för att mannen skulle ha kunnat köra på och skada poliserna. Mannen döms därför för försök till grov misshandel.

Den åtalade mannen hade drygt en promille alkohol i blodet vid tillfället, och han döms därför även för grovt rattfylleri, samt för grov olovlig körning. Mannen har tidigare dömts för rattfylleri och saknar körkort.

Utöver detta döms mannen för att ha slagit sina vuxna barn. Han ska ha slagit sin son på ryggen och benet med ett slagträ. Vid samma tillfälle ska han ha slagit sin dotter i ansiktet med handen. Händelserna inträffade i Hassela i augusti i år.

Mer läsning

Annons