Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för återfallstjuv

Ständiga småstölder och återkommande rattfyllerier och olovliga körningar, gav en 29-årig man sex månaders fängelse. En 38-årig kvinna döms till skyddstillsyn.

Annons

Det handlar om ett flertal butiksstölder och inbrott.

Senast för en månad sedan stoppade 29-åringen från Hudiksvall oxfilé i ryggsäcken innan han gick ut från Konsumbutiken i Iggesund.

Han åtalades för rån, men Hudiksvalls tingsrätt mildrar brottet till stöld. Köttet var värt 596 kronor, alltså ett snatteri (gränsen går vid 1 000 kronor). Men mannens våld försvårar omständigheterna och han döms därför för stöld.

Mannen döms också för andra butiksstölder. Och även inbrott.

En augustinatt i fjol klippte en man av en kätting till grind hos Kjelles blom och fritidsmarknad. Mannen stal blommor, krukor, träd och lyktor för cirka 2 000 kronor.

Stöldgodset hittades både hemma hos mannen och hos den 38-åriga kvinnan i Iggesund.

Kvinnan döms till skyddstillsyn för häleri och även rattfylleri, snatteri, olovlig körning. Hon måste också gå i behandling för sitt missbruk.

29-åringen saknar också körkort, men det hindrar honom inte från att gång på gång köra bil. Många gånger har han också varit påverkad av narkotika.

Han döms till sex månaders fängelse.

Tingsrätten bedömer att det finns risk att han fortsätter begå brott och därför måste han stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons