Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra pengar delas ut - men inte till räddningstjänsten

Kommunfullmäktiges beslut om tilläggsanslag för år 2010 har nu gått ut till samtliga förvaltningar, för kännedom. Allt som allt handlar det om drygt 1,9 miljoner kronor.

Annons

Den största posten gäller en gest av uppskattning till kommunens personal, för väl genomförda bromsåtgärder och kostnadsreduceringar. Tilläggsanslaget uppgår till drygt 1,5 miljoner kronor och ska användas till kompetensutveckling, arbetsmiljö och friskvård.

Extra pengar ska också gå till inventarier vid Hudiksvalls resurscentrum och till projektet lokala miljömål.

Bromspaketets besparingsdirektiv lades ut i juni i fjol, och det handlade om budgetreduceringar på 45 miljoner kronor: större besparingar inom de icke obligatoriska verksamheterna, mindre inom de lagstadgade.

Den mest omdebatterade besparingen har gällt räddningstjänstens deltidskårer i Hassela, Iggesund och Friggesund. Sparbetinget för räddningstjänsten var 1,2 miljoner kronor per år under tre år. Efter förhandlingar och beslut om extra tilldelning av pengar fick Friggesund behålla oförändrad bemanning. I Hassela är situationen däremot akut, sedan flera deltidsbrandmän har sagt upp sig.

Mer läsning

Annons