Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exmake i rätten för knivvåldtäkt

Nu riskerar mannen att dömas till fängelse.

Annons

Kvinnans före detta man hade hjälpt henne med en barnmöbel. Efter det dröjde han sig kvar i hennes bostad. Kvinnan har sagt att hon försökte få mannen att gå, men när hon hotade med att ringa polisen ska han ha slagit henne och tagit fram en kökskniv.

Novemberkvällen i fjol slutade med att mannen våldtog henne. Det berättade kvinnan inför Hudiksvalls tingsrätt i onsdags, då rättegången som pågått i två dagar avslutades:

– Jag visste inte om han tänkte döda mig. Det var fruktansvärt.

Hon berättade att hon fick kontakt med kvinnojouren morgonen därpå. När han fick reda på det ska han ha misshandlat henne och satt kniven mot hennes hals. Hon uppgav att hon var rädd att barnen skulle bli skadade men så fort exmannen lämnat bostaden polisanmälde hon honom.

Den 34-årige mannen åtalades i höstas också för att ha misshandlat kvinnan. Han nekar till alla brott och hävdar att kvinnan försöker sätta dit honom. Enligt honom har hon flera anledningar till det, bland annat en vårdnadstvist och ekonomiska motiv.

Mannen hävdade att hans exfru ville ha sex och det inte förekom något våld.

Åklagaren vill att mannen ska dömas till fängelse medan mannens försvarsadvokat anser att han ska frias. Domen meddelas nästa vecka och mannen ska vara fortsatt inlåst i häkte till dess.

Mer läsning

Annons