Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evas kiosk blir Jockes bakdörr

/

Joakim Westlund tar ett kliv framåt, genom att flytta bakåt. Kring årsskiftet stängs Evas kiosk i Enånger. Öppnar gör i stället Jockes bakdörr.

Annons

Läs mer: Kiosk i ny regi

Kring årsskiftet stänger kiosken i Enånger på heltid. På gården bakom det gråa huset slår i stället Jockes bakdörr upp portarna, bokstavligen talat.

Genom att flytta verksamheten till sitt eget hem vill Joakim Westlund låta kiosken leva vidare. Speldelen försvinner, men tillkommer gör hemtrevligheten.

– Det är såklart tråkigt att spelen försvinner, men det är för kostsamt. Mycket tror jag beror på att allt fler spelar på nätet i dag, säger han.

Han har drivit Evas kiosk de senaste åren och vittnar om en allt mindre lönsam verksamhet. Men Joakim Westlund ser en mötesplats som inte får gå till spillo. Därför totalrustar han nu ett av rummen i hans gula villa.

– Det känns viktigt att kiosken ska få finnas kvar och jag har ändå plats över här, säger Joakim Westlund och nickar mot skyddsplasten i dörröppningen.

På kortsidan av huset hamras och sågas det för fullt. Den gröna bakdörren ska bli entré och utanför byggs en mindre trapp. Det ska kännas lite som att komma hem och handla, menar Joakim Westlund.

Förutom en flytt på några meter ändras också öppettiderna något, men Joakim Westlund hoppas kunna kompensera genom att erbjuda hjälp med till exempel biljettbeställningar och internettjänster. Framåt sommaren planeras gårdsloppis och en mindre servering på tomten. Ambitionerna liksom förväntningarna är höga.

– Det ska bli mysigt här. De många stamkunder vi har hoppas jag följer med, säger han och ler.

Läs också: Han ska granska Hudiksvalls kommun

Läs också: Sommargästerna är viktiga

Mer läsning

Annons