Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva i Svenska Ridsportförbundets styrelse: "Tror inte man förstår värdet av ridskolorna"

Eva Myrgren från Njutånger har vikt hela sitt liv åt hästnäringen. Hon har varit ridskolan trogen i över trettio år. De senaste tre åren har hon suttit i styrelsen för Svenska Ridsportförbundet.
– Hästen är jordens lisa för själen, säger hon.

Annons

Hemma på gården utanför Njutånger har Eva Myrgren tre hästar. I hagen samsas ridhästen Scarlett med kallblodet Viktor och varmblodet Saga. Evas hästintresse började som barn då hon red på ridskola. När hon träffade sin man Lars-Åke började hon föda upp, träna och tävla varmblod. För trettio år sedan tog hon upp ridningen igen på en ridskola.

Läs mer: Ridklubb får över en miljon kronor till satsning för funktionshindrade.

I hela Sverige bedrivs fem miljoner ridtimmar på ridskolorna under ett år.

– Det är nittio procent flickor som håller på med ridsport, och det är nog också anledningen till att ridsporten inte får det utrymme som det förtjänar, säger Eva Myrgren som har haft dragningar för politiker vid flera tillfällen.

Hur mycket kan ni på Svenska Ridsportförbundet påverka till exempel politiker?

– Jag tror att vi kan påverka men då behövs det att vi förmedlar bättre kunskap om vår verksamhet och sport. Vi arbetar alltid med opinion och har bra faktamaterial till våra klubbar som de kan använda när de träffar kommunpolitiker och vi skapar också gärna möten med politiker i olika sammanhang, säger Eva Myrgren.

Läs också: Ridklubb ska bygga om: "Ridsporten ska vara tillgänglig för alla".

Se också: Flera hälsingelag med i ponnyallsvenskan: "Vi ska absolut vara med och fightas"

Mer läsning