Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett riktigt amerikanskt hästliv

/
  • Karin Ahlqvist trivs bland hästar. Här är hon med hästarna Picasso och Leopold.
  • Karin Ahlqvist flyttade till USA 2003. Hon arbetar på ett företag som transporterar ridhästar över hela världen.
  • Under uppväxten i Sanna spenderade Karin Ahlqvist all ledig tid på Hudiksvalls rid- och ponnyklubb. Nu jobbar hon med hästar.
  • Westchester county är ett av de hästtätare områdena på östkusten. Karin Ahlqvist trivs, precis som Martha Stuart, Lena Olin och Lasse Hallström, som alla bor i närheten.
  • Leopold i det nybyggda, luxuösa stallet, som säkert kostar mer än en villa i Hudiksvall.
  • Karin Ahlqvists Blackberry tjuter till med jämna mellanrum. Om en transport blir försenad eller om något går snett måste Karin Ahlqvist rycka in.
  • Karin Ahlqvist bor och arbetar i North Salem, men hon åker ofta till gården Stonebridge farm i Bedford hills, där hon hjälper till med ridning och andra stallsysslor.
  • Picasso, 5 år och importerad från Trollhättan tillsammans med Karin Ahlqvist, 34 år och importerad från Hudiksvall.

Karin Ahlqvist från Hudiksvall bor i det natursköna Westchester county i New York. Hon lever sin dröm med ansvar för att transportera amerikanska ridlandslagets hästar över hela världen.

Annons

Skyskrapor blir stallar och avenyer blir betesmarker. En timmes tågfärd från New York City uppenbarar sig Westchester county, ett grönlummigt paradis där hästgård avlöser hästgård, den ena mer storslagen än den andra.

Området är ett av de hästtätare på östkusten, och det var just därför Hudiksvallskvinnan Karin Ahlqvist, 34 år, hamnade här för sju år sedan. Hon är född och uppvuxen i Sanna och spenderade all ledig tid på Hudiksvalls rid- och ponnyklubb med de fyrbenta favoriterna Navajo och Kashmir.

Efter Bromangymnasiet bodde Karin Ahlqvist i Tyskland för en tid. Genom kontakter blev hon tipsad om jobbet på The Dutta corporation. Hon sökte det, fick det och flyttade till USA 2003.

Företaget transporterar ridhästar över hela världen. Hennes jobb går ut på att ordna allt det praktiska. Hon ser till att hästarna är rätt vaccinerade, att rätt blodprover har lämnats, att eventuella tullavgifter och skatter är betalade. Hon bokar platserna på flygplanet, ser till att hästarna kommer ombord, ordnar så att transporterna är klara efter den obligatoriska tiden i karantän.

Läs mer om Karin Ahlqvist och hennes liv i onsdagens Hudiksvalls tidning.

Mer läsning

Annons