Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enycon ska bygga ny värmeanläggning

Fjärrvärmen i Friggesund byter ägare. Företaget Enycon köper den befintliga anläggningen av Hudiksvalls kommun, och ska bygga nytt vid plantskolan.

Annons

Det blir till sist Enycon AB från Lövånger, Skellefteå, som köper fjärrvärmeanläggningen i Friggesund av Hudiksvalls kommun. Avtalet är påskrivet av Jan Kroppegård, teknisk chef i Hudiksvall. Enycons försäljningschef, Isac Andersson, bekräftar att företaget skrev under förra veckan.

- Vi ska bygga en ny fliseldad anläggning. Förhoppningsvis blir det två pannor, för vi vill expandera fjärrvärmenätet, säger han.

Den gamla flispannan i Friggesund har gjort sitt efter att ha gått på högvarv under den kalla vintern. Tanken är att den nya anläggningen ska placeras en bit utanför samhället, närmare bestämt i närheten av plantskolan på vägen mot Hassela. Bygglov har ännu inte sökts men det ska göras inom kort, enligt Isac Andersson.

Enycon investerar omkring tio miljoner kronor i den nya anläggningen, som enligt tidsplanen ska tas i drift efter jul. De två personer som arbetar på den befintliga fjärrvärmeanläggningen flyttar med till det nya företaget, och den anställda som Enycon har i Hudiksvall i dag kommer att få fortsätta på den nya anläggningen.

Mer läsning

Annons