Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energiprogrammet i farozonen

/

Energiprogrammet kan komma att läggas ner på Bromangymnasiet, fast söktrycket är stort och eleverna har lätt att få jobb.

Annons

Elevkullarna minskar på gymnasieskolorna i Hälsingland. Gymnasiecheferna har träffats och gett förslag på indragningar av program på sina respektive skolor.

– Om vi slår ut elevminskningen på alla program på skolan så skulle energiprogrammet bara få sex elever, säger Lennart Backlund, gymnasiechef på Bromangymnasiet.

Om Energiprogrammet försvinner från Bromangymnasiet så blir hela Hälsingland utan energi- och VVS-utbildning. (VVS står för Värme Ventilation och Sanitet). Energieleverna på Bromangymnasiet kommer från flera hälsingekommuner. Det ingår 15 veckor arbetsplatsförlagd utbildning och efter examen gör eleverna två års praktik på en arbetsplats innan de är färdiga.

– Vi vill ha ett samråd med VVS-branschen om att ha införa en VVS-utbildning som inte är förlagd på skolan, säger Lennart Backlund. Vi vill veta vad branschen kan erbjuda i ett lärlingsprogrammet "VVS-fastighet".

Mer läsning

Annons