Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En natt för en katt, tack"

/

Det är som ett hotell, fast för katter. Och ägarinnan är galen i missar.
– Katter har alltid varit prio ett för mig, säger Mikaela Bratt, som driver Hudiksvalls kattpensionat.

Annons

Mikaela Bratt har alltid älskat katter.

– Jag har alltid vetat att jag ska jobba med djur och har jobbat på kattsamariterna förut. Jag funderade ett tag, men sen satsade jag, säger Mikaela Bratt, som startade sitt pensionat i november 2010.

På Hudiksvalls kattpensionat i Hög har katterna det bra. När tidningen är på besök har pensionatet fem gäster, varav tre av dem, Smilla, Kokus och Cosmos, är där för tredje gången.

Det finns nio rum med bäddar, leksaker, matskålar och rastplats. Rummen är ganska små till golvytan, men det är högt i tak så katterna har gott om plats att klättra. Ett rum kostar 120 kr per katt och natt.

– Det är helt enkelt som ett hotell och katterna allt de behöver. Det är ett tryggt och bra sätt för dem att vara borta hemifrån, säger Mikaela Bratt.

Sedan starten i november har pensionatet varit välbesökt. Matte och husse kanske ska resa bort, blir sjuk eller är på semester.

– Många tror att katter verkar klara sig själva, men de behöver faktiskt tillsyn och sällskap, säger Mikaela och tar upp Eddi i famnen för lite uppskattat gos.

Mer läsning

Annons